Formule 1

VIDEO - Alonso zegt dat zijn eerste podium sinds 2014 laat zien dat hij naar 'een ander niveau' is verhuisd

Uitgegeven door Peter Vader • 22 november 2021 10:01

Fernando Alonso denkt dat hij in zijn comeback-seizoen naar "een ander niveau" is verhuisd, nadat hij zijn eerste Formule 1-podium in zeven jaar scoorde in de inaugurele Grand Prix van Qatar. De tweevoudig wereldkampioen Alonso, die dit seizoen terugkeerde naar de F1 met Alpine na een onderbreking van twee jaar, was het hele weekend in een sprankelende vorm in Losail. De Spanjaard hield van de lay out van de baan en liet tijdens alle sessies pure snelheid zien. Hij maakte een geweldige start vanaf de derde plaats op de grid, nadat hij twee posities had geërfd vanwege penalty's voor Max Verstappen en Valtteri Bottas. Alonso sprong naar de tweede plaats en hoewel hij uiteindelijk een positie verloor aan de herstellende Verstappen, wist hij Sergio Perez in diens achtervolging af te houden en behaalde hij zijn eerste podium sinds Hongarije 2014.

Fernando_Alonso_P3_Qatar_F1_Alpine

Beste weekend
"Waarschijnlijk als een geheel weekend, was deze dit weekend dit jaar de beste omdat vrijdag, zaterdag en zondag erg consistent waren", zei Alonso. “Sochi was ook behoorlijk goed uitgevoerd, alleen de regen aan het einde hield ons van het podium daar. Het laatste deel van deze 2021 is van een ander niveau dan het eerste deel. Ik ben blij met dit jaar van comeback en deze voorbereiding op volgend jaar is nu zeker een ander niveau.”

Recordinterval
Door op het podium te eindigen, vestigde hij het recordinterval tussen podia - 105 races - en is hij pas de derde coureur boven de 40 die in de afgelopen 35 jaar op het podium heeft gestaan. "Het voelt goed", zei hij over het podium. “Het is natuurlijk lang wachten vanaf het laatste podium, 2014, dus ik ben hier blij mee, we hebben een goede race gereden, een one-stop-strategie. De auto was het hele weekend geweldig. In de kwalificatie hielp het tempo natuurlijk om vooraan te starten, ook met de penalty's van vanochtend", aldus een blije Alonso in een bericht van Formula1.

“Het voelt heel fijn”
“We haalden Gasly in bocht 2, dat hielp tijdens onze race ook om een beetje schonere lucht te hebben. Het was wel lang wachten. Je carrière gaat soms op en neer. Ik had twee of drie jaar geleden geweldige momenten, toen ik Le Mans won, het World Endurance Championship won, enz. Maar ik kom nu terug naar F1 ter voorbereiding op 2022 en de nieuwe regels en om dit podium nu aan het einde van het jaar te hebben, voelt heel fijn en ik denk dat we er meer klaar voor zijn dan tien maanden geleden.”



Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS