Formule 1

Vettel op eerste rij met Max Verstappen: "Red Bull en Mercedes lijken beter in het managen van de banden"

Uitgegeven door Bart • 17 november 2019 08:30 • Print artikel

Sebastian Vettel moest in Brazilië genoegen nemen met de tweede startplek achter een ontketende Max Verstappen. De Duitser van Ferrari gaf 0.123 toe op de Red Bull-coureur, maar kon daar vrede mee hebben. In de eerste run van Q3 was het onderlinge verschil nog 0.008, maar Verstappen ging nog een tandje harder. "Ik ben op zich wel tevreden met mijn tweede plaats", reageerde Vettel in gesprek met Paul di Resta.

Sebastian Vettel


"In mijn eerste run van Q3 maakte ik een kleine foutje, maar Max verbeterde zich nog, dus hij heeft het goed gedaan. Dit was een welverdiende pole voor hem. Ik ben blij dat ik op de eerste rij sta. Laten we afwachten wat ik morgen kan laten zien. De auto is goed en het ging tijdens iedere kwalificatiesessie beter. Dat was ons doel."

Vettel weet niet goed wat hij moet verwachten voor de race van zondag. "Red Bull en Mercedes lijken wat beter in het managen van de banden. Maar we staan er niet voor niets bij. We hebben de power en de snelheid. Laten we afwachten wat de race ons brengt. Ik ben voorzichtig optimistisch en zie zeker mogelijkheden voor de race."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS