Formule 1

Vettel maakte kapitale fout, en geeft schoorvoetend toe: "Die actie was onnodig. Of het de beslissing in het WK was.."

Uitgegeven door Bart • 4 december 2017 18:04 • Print artikel

Sebastian Vettel kijkt met een positief gevoel terug op het seizoen waarin hij vijf zeges boekte. De laatste keer dat een Ferrari F1-coureur daarin slaagde was Fernando Alonso in 2010. Voor de viervoudig wereldkampioen Formule 1 stak Lewis Hamilton er dit jaar bovenuit. "We hebben mooie duels uitgevochten. Mercedes heeft dit jaar meer punten gehaald dan wij en Hamilton was dit jaar gewoon de betere", vertelde Vettel in Blick.

Vettel


Vettel begon sterk aan het seizoen, maar werd halverwege het seizoen voorbij gestreefd door Hamilton. "In Azerbeidzjan heb ik het laten liggen. Die actie was onnodig. Of het de beslissing in het WK was, weet ik niet, maar dat maakt die fout niet kleiner."

Vettel heeft nu 99 bekers in huis na 198 races. Ook de programmaboekjes bewaart hij. "Als ik de bekers zie, krijg ik direct allerlei herinneringen. Dat maakt me best emotioneel. Misschien gooi ik ze na mijn carrière allemaal weg, maar nu zeker nog niet."

Vettel is realistisch over de intrede van Halo in 2018. "Als het een leven kan redden, dan is het nodig. Ik ben niet van de statistieken, maar als het een blessure kan voorkomen, is het gerechtvaardigd." De Duitser heeft maar één doel in 2018. "Ik wil voor de vijfde keer wereldkampioen worden. Dat is ook de reden waarom ik voor drie jaar heb bijgetekend bij Ferrari."

Tot slot krijgt Vettel in het interview een vraag over Michael Schumacher die vier jaar geleden zijn skiongeluk had. "Is dat al vier jaar geleden? Dan zie je hoe snel de tijd gaat. In de Formule 1 denken we alleen maar aan de volgende race. Natuurlijk missen we hem bij Ferrari. Hij heeft mij bij het behalen van mijn wereldtitels veel tips gegeven. Als iemand weet hoe je de top kunt bereiken, is hij het wel."MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS