Formule 1

Vettel informeerde naar stoeltje bij Red Bull: "Deal met Max Verstappen is nu eenmaal niet goedkoop te noemen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 februari 2020 09:02 • Print artikel

Sebastian Vettels contract loopt na dit seizoen af bij Ferrari. Met het vastleggen van Charles Leclerc en het geduld met het verlengen van het contract van de Duitser, lijkt het Italiaanse Formule 1-team zijn keuze voor de toekomst gemaakt te hebben. Volgens Red Bull, zijn oude werkgever, zou de viervoudig wereldkampioen inmiddels in Milton Keynes naar zijn opties geïnformeerd hebben.

F1 2020 Sebastian Vettel


“Sebastian wilde kijken of een terugkeer in 2021 mogelijk is, maar dat is onmogelijk voor ons”, reageert Dr. Helmut Marko tegenover Auto Bild. “Het is onmogelijk, omdat Sebastian, als viervoudig wereldkampioen, nog steeds enige financiële eisen heeft. We hebben een lange termijncontract met Max Verstappen en die deal is nu eenmaal niet goedkoop te noemen. We kunnen het ons daarom niet veroorloven om nog een tweede coureur in het team te hebben en hem te voorzien van zo’n hoog bedrag.” De vraag is maar of Vettel tweede coureur achter Verstappen wil zijn bij het team van de energiedrankenfabrikant. Dat betekent dat Red Bull zowel financieel als sportief geen optie is voor de Duitser.

“Vettel zou een interessante optie voor Mercedes kunnen zijn”, zegt de Oostenrijker vervolgens. “Met zijn Duitse paspoort, heeft hij daar echt een voordeel, maar de vraag is of Toto Wolff en Lewis Hamilton openstaan voor de komst van Vettel. Als de auto hem past, heb ik het vertrouwen dat hij nog steeds kan presteren. Hij moet simpelweg presteren in 2020. Als hij Leclerc kan verslaan, gaat Ferrari haar gedachten ook veranderen.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS