Formule 1

Vertrouwen is groot in Kevin Magnussen, ondanks misser in Canada: "Het is simpel"

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 17 juni 2018 14:48 • Print artikel

Bij Haas F1 zijn ze zeer tevreden over de prestaties van hun coureur Kevin Magnussen in het huidige Formule 1-seizoen. De 25-jarige Deen zit in zijn tweede jaar bij het Amerikaanse team en reed in drie van de zeven races in de punten. Zijn beste resultaat is de vijfde plaats in Bahrein. Een groot contrast met zijn teamgenoot Romain Grosjean die nog niet in de top tien eindigde en een van de twee coureurs is zonder punten in het klassement.

Formule 1 2018 Kevin Magnussen


Teambaas Guenther Steiner is zeer te spreken over de vooruitgang van Magnussen. "Ik denk dat het de eerste keer in de F1 is dat hij kan laten zien wat voor goede coureur hij is", zei Steiner tegen F1i. "Hij liet het zien toen hij in de F3 reed en in alle andere lagere klassen. Ik denk dat het de eerste keer is dat hij een echte kans heeft met een redelijke auto om te laten zien wat hij kan. Het heeft alles te maken met vertrouwen. Het zit goed in zijn hoofd en het is vrij simpel eigenlijk. Kevin laat zien wat hij kan als alles om hem heen klopt. Het is makkelijker dan wij denken."

In Canada had zowel Magnussen als Grosjean een mindere race, die voor het Amerikaanse team dicht bij huis was. Het team komt uit North Carolina in de Verenigde Staten. De prestaties van de Deen wijzen op een derde jaar bij Haas. "Het was een teleurstellend einde van een teleurstellend weekend", zei de teambaas. "Het geluk viel niet onze kant op in de race. We kunnen alleen maar vooruit kijken naar de volgende race. Ik hoop dat we een beetje mazzel hebben en zo laten zien wat we kunnen."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS