Formule 1

Verstappen zet Red Bull op scherp: "Volgend jaar moeten we sterk uit de startblokken schieten"

Uitgegeven door Johann Petermann • 6 december 2018 11:28 • Print artikel

Max Verstappen heeft laten doorschemeren dat hij Red Bull kan verlaten in 2020 mochten ze niet competitief genoeg zijn. Verstappen is op dit moment de coureur die bij alle teams op het verlanglijstje staat, maar is nu nog gebonden aan een tweejarig contract.

Max Verstappen

De Nederlander is er op gebrand dat de gok van Red Bull om Honda motoren te gaan gebruiken in plaats van Renault-power units, de juiste zal zijn. In 2018 kon Red Bull met de Renault motoren geen vuist maken tegen de superieure Mercedes- en Ferrari motoren. Verstappen uitte weliswaar zijn tevredenheid over zijn huidige werkgever maar zet ze tegelijkertijd op scherp.

"Ik ben erg tevreden met het team en ik ben er zeker van dat we de snelste wagen kunnen maken," zei Verstappen. "We hebben alleen een motor nodig die ook top is. Volgend jaar moeten we sterk uit de startblokken schieten en een goede basis voor 2020 bouwen, wanneer we voor de titel willen vechten."

Mocht dit scenario niet uitpakken dan geeft de jonge Nederlander aan dat hij iets achter de hand heeft: "Er is altijd een plan B," aldus Verstappen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS