Formule 1

Verstappen verbaasd na uitval en geeft tekst en uitleg: ‘Die dingen liggen er al twee jaar’

Uitgegeven door Stefan Kerk • 20 oktober 2018 23:45 • Print artikel

Max Verstappen kan zich gaan opmaken voor een inhaalrace. De Nederlander leek de snelheid te hebben tijdens de kwalificatie, maar zag in Q1 de ophanging van zijn rechterwiel afbreken op een zogenaamde ‘sausage kerb’. Verstappen kon niet verder en werd vijftiende, maar mag vanaf P13 starten door de gridstraffen van Gasly en Hartley.


Verstappen was dan ook teleurgesteld na de kwalificatie en gaf uitleg over wat er gebeurde: “De ophanging brak af nadat ik over een kerbstone heen reed in bocht 15. Het is wat vreemd aangezien ik zeker niet de enige was die er overheen reed. Die dingen liggen er ook al twee jaar dus geen idee waarom het nu zo gebeurd. Het team probeerde nog de schade te repareren maar dat haalde niet meer uit.”

Ondanks de start vanaf P13 houdt Verstappen er de hoop in: “Onze long runs leken goed te zijn en we zijn sowieso vaak wat sneller in de race. Ik hoop snel door het middenveld heen te kunnen rijden, en vanaf daar moeten we kijken wat er mogelijk is. Vorig seizoen begon ik als zestiende en werd ik uiteindelijk derde (Verstappen eindigde uiteindelijk als vierde na een tijdstraf, red.), dus wie weet.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS