Formule 1

Verstappen kijkt met wisselende gevoelens naar huidig seizoen: ‘Begin was slecht, nu gaat het goed’

Uitgegeven door Stefan Kerk • 14 oktober 2018 10:30 • Print artikel

Max Verstappen kent een degelijk seizoen. De Nederlander won op de Red Bull Ring in Oostenrijk en haalde de laatste weken regelmatig het podium. Ook staat hij voor teamgenoot Ricciardo in de stand, iets wat hem in vorige seizoenen niet lukte. Verstappen kijkt dan ook met tevredenheid terug op de afgelopen maanden, maar erkent ook dat het begin van het seizoen niet erg goed ging.

Verstappen blikte samen met Verstappen.nl terug naar hoe het seizoen voorlopig gegaan is. Daarbij geeft de Nederlander ruiterlijk toe dat het begin van het seizoen niet erg goed verliep: “Het begin van het seizoen ging niet zoals ik had verwacht.” Verstappen stapelde fout op fout in de eerste 6 races van het seizoen en werd vaak bekritiseerd. Verstappen had het dan ook graag overnieuw gedaan: “Ik zou de GPs van China en Monaco graag opnieuw gedaan.”

Toch ging het na de GP van Monaco een stuk beter. De Nederlander haalde vanaf de GP van Canada 1 overwinning en 7 podia. Verstappen vindt het niet heel verrassend dat het nu zo goed gaat. “Ik had het wel verwacht, alleen het slechte begin verraste me. De auto voelt al het hele seizoen goed aan en ik wist dat ik voor constante resultaten en podia kon gaan.”

Ook werd Verstappen nog gevraagd wat zijn beste moment van het seizoen was, en niet al te onbegrijpelijk koos Verstappen voor zijn overwinning in Oostenrijk: “Om daar voor alle fans met een Red Bull-wagen te winnen is gewoon erg bijzonder.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS