Formule 1

Verstappen en Ricciardo tonen kwetsbaarheid: "Machteloos om aan te vallen of te verdedigen"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 juli 2018 06:26 • Print artikel

Max Verstappen viel uit en Daniel Ricciardo werd slechts vijfde. Daarmee was de score voor Aston Martin Red Bull Racing in de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië er mager. Max Verstappen viel uit met een brake-by-wire probleem, terwijl Daniel Ricciardo slechts vijfde werd. Bovendien werd opnieuw duidelijk dat de Renault F1-motor erg veel topsnelheid tekort kwam op de rechte stukken.

Max Verstappen Christiaan Horner Daniel Ricciardo Red Bull

“Het was een lastige race. Max kon zich in eerste instantie opwerken naar de derde plaats na een hectische start, waarbij Daniel ook een plekje opschoof naar P5", verklaarde Red Bull teamchef Christian Horner na de race op Silverstone. "Daarna voelden we dat het de juiste keuze was om beide rijders op de zachte banden te zetten na de safetycar-fase om daarmee de race uit te kunnen rijden. Maar, zoals je kon zien, waren onze rijders helaas machteloos om aan te vallen of te verdedigen tegen onze concurrentie en waren we erg kwetsbaar op de rechte stukken.”

“Frustrerend genoeg viel Max in de slotfase van de race uit door een vermoedelijk probleem met het brake-by-wire systeem. In de daaropvolgende ronden tot het einde van de race was Daniel in staat om druk uit te oefenen op Bottas, maar we waren op de rechte stukken niet opgewassen tegen Mercedes of Ferrari. Over het algemeen was het teleurstellend om niet beide coureurs aan de finish te zien, maar we zijn vastberaden om over twee weken in Hockenheim terug te vechten. Het was een spannende race voor de vele Britse fans hier en het is fantastisch om een record aantal bezoekers op Silverstone te zien.”

Tickets voor de Formule 1:

F1-tickets voor de Grand Prix van België 2018 op Spa-Francorchamps

F1-tickets voor de Grand Prix van Duitsland. Nu 20 Euro korting met deze kortingscode: racexpress-20duitslandkaart

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS