Formule 1

Verstappen claimt dat meer grip en downforce bochten verandert in rechte stukken

Uitgegeven door Bas Kaligis • 13 mei 2018 12:34 • Print artikel

MONTMELO - De toename van downforce en grip maakt van bochten die volgas worden genomen rechte stukken. Dat zei Max Verstappen na de kwalificatie voor de Grand Prix van Spanje.

Max Verstappen Red Bull Racing Grand Prix Spanje


In 2017 zijn de Formule 1-auto's radicaal veranderd. In 2018 zijn er nog meer veranderingen doorgevoerd om de neerwaartse kracht en de grip te vergroten, waaronder de toevoeging van een nieuwe bandencompound. Hierdoor kunnen coureurs sneller dan ooit een bocht nemen en kunnen ze in sommige gevallen een aantal bochten zelfs volgas nemen, waardoor de auto feitelijk rechtdoor gaat, aldus Verstappen.

Na de kwalificatie zei Verstappen, die ruim zes tienden van een seconde moest toegeven op polesitter Lewis Hamilton, dat deze 'volgassecties' de behoefte aan motorvermogen nog groter maken, en dat het gat met de snelste rijders teleurstellend was gezien het tempo van zijn Red Bull op de long runs.

"We weten allemaal dat anderen de motor opschroeven in de kwalificatie, dus we hoeven alleen maar te proberen zo dicht mogelijk bij elkaar te blijven", aldus Verstappen. "Je moet je bedenken dat van bocht één naar bocht vier het nu volgas is, en ook bocht zeven naar bocht tien. Het is alsof je nog twee rechte stukken hebt, dus komt het nog meer aan op het motorvermogen. We hebben nog steeds een goede kans in de race als de long runs er goed uitzien, het is gewoon een schande om zo ver achter te staan op zaterdag."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS