Formule 1

Verstappen: "Boos zijn betekent niet dat je zo’n ventje als een idioot moet staan uitschelden"

Uitgegeven door Jessica Ratering • 15 augustus 2018 06:40 • Print artikel

Dat Max Verstappen talent heeft, dat zal niemand ontkennen, maar dat alleen is niet voldoende om in de Formule 1 terecht te komen. Zowel Max als vader Jos vertellen soms aan de pers over de leerschool die Max in zijn jeugd heeft gehad. Jos Verstappen geeft in Helden Magazine aan dat hij zeker streng was voor zijn zoon. Hij zette al zijn tijd in voor zijn zoon en vond dus ook dat hij het één en ander mocht vragen en verwachten van zijn zoon. “En ja, ik kon boos zijn als hij niet iedere ronde perfect zuiver reed. Maar ‘boos zijn’ betekent niet dat je zo’n ventje als een idioot moet staan uitschelden. Je moet alles zeer goed uitleggen, met engelengeduld.”

Max Verstappen


Met dit engelengeduld heeft Jos veel bereikt bij en met zijn zoon. Een voorbeeld van de training die de jonge coureur kreeg van zijn vader: “Neem nu de manier waarop je moet inhalen. Je kunt een tegenstander voorbijgaan en in die actie een halve seconde verliezen. Als hij dat vroeger deed, dan werd ik boos, ja. Omdat ik hem wilde zien inhalen zonder ook maar een zuchtje tijd te verliezen. Op plaatsen waar niemand het verwachtte. Dan zei ik hem: in die bochten mag je van mij niet inhalen, je moet het daar of daar doen. Inderdaad, op de moeilijkste plaatsen. Je kunt de uren niet tellen die we vulden met leren inhalen.” Deze training werpt inmiddels zijn vruchten af. We hebben inmiddels al een heel aantal mooie inhaalacties gezien van de jonge Verstappen.

Een ander voorbeeld werd gegeven door Max zelf in een tijdschrift van Red Bull. Na het verliezen van een wereldtitel in 2012 liet vader Jos zijn zoon achter bij een benzinestation. Max was roekeloos gaan aanvallen en dat pikte pa Verstappen niet. 'Papa sprak niet meer tegen mij. Hij liet me ergens in Italië zelfs achter bij een benzinepomp. Natuurlijk keerde hij terug om me op te pikken, maar dat vergeet ik nooit meer. Maar ik werd er wel sterker van. Het volgende seizoen deed ik alles om die fout recht te zetten. En het lukte."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS