Formule 1

"Vermeend 'vriendjespolitiek' Max Verstappen en geboden salaris waren niet beslissende factor", waarom Daniel Ricciardo Red Bull verliet

Uitgegeven door Bas Kaligis • 15 augustus 2019 10:15 • Print artikel

Daniel Ricciardo zegt dat het vooruitzicht om Simon Rennie te verliezen als zijn Formule 1 race-engineer een rol speelde in zijn beslissing om Red Bull voor Renault te verlaten. Er werd verwacht dat Ricciardo een nieuwe deal zou ondertekenen bij Red Bull voor 2019 naast Max Verstappen, maar in plaats daarvan schokte de Australiër de F1-paddock door een krabbel onder het contract te zetten dat hem verbond aan een tweejarige deal met Renault.

Daniel Ricciardo en Max Verstappen Red Bull F1

Het seizoen 2018 zou hoe dan ook het laatste seizoen van Ricciardo hebben gemarkeerd met Rennie in zijn crew. De race-ingenieur, die al sinds de start van zijn Red Bull-periode naast Ricciardo had gediend, wilde minder reizen en werd dus verplaatst naar de fabriek.

Red Bull had afspraken gemaakt om Ricciardo te herenigen met zijn voormalige Britse Formule 3-race-ingenieur Mike Lugg, maar de Australiër verraste vervolgens Red Bull Racing door te kiezen om samen te werken met Renault, waar hij nu samenwerkt met Carlos Sainz’s voormalige race-ingenieur.

"Er waren veel redenen, maar het verliezen van Simon - ik wist dat hij dit jaar niet mijn engineer zou zijn, als ik bij Red Bull was gebleven. Er waren wat onzekerheden", gaf Ricciardo toe tijdens de Hongaarse Grand Prix van dit jaar.

"Ik had een goede verstandhouding met hem. Als ik wist dat hij bleef, weet ik niet of dat de beslissende factor zou zijn geweest, maar er was een ander ding - uiteraard had ik twijfels over de Honda-motor.

"Zoals ik al zei, er waren veel van deze kleine dingen die waarschijnlijk opgeteld zijn. Ik wil geen bedenkingen hebben maar er blijven dingen onbekend. 'Bedenkingen' is waarschijnlijk een beetje respectloos."

Ricciardo herhaalde dat er niet "één kogel" was die hem Red Bull liet verlaten, en zei dat de vermeende vriendjespolitiek van het team met teamgenoot Max Verstappen geen belangrijk aspect was, want het werd meer besproken dan wat ik zag."

Hij zei ook dat Red Bulls aanbod in termen van het aangeboden salaris en voegde daar aan toe: "Dat was uiteindelijk geen groot verschil, het was geen beslissende factor."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS