Formule 1

Verklaring Lewis Hamilton: "Ferrari begon een maand eerder aan de auto voor 2019"

Uitgegeven door Bart • 10 maart 2019 20:20 • Print artikel

Het verschil in snelste testronde in Barcelona tussen Sebastian Vettel en Lewis Hamilton bedroeg slechts 0.003 seconde. Het belooft een spannend seizoen te worden en volgens de meeste insiders ligt Ferrari voor op de concurrenten Mercedes en Red Bull. Volgens Lewis Hamilton is er een logische verklaring dat de concurrent een stapje voor ligt. De Brit denkt namelijk dat Ferrari al langer met de 2019-bolide bezig is dan zijn eigen team.

Lewis Hamilton


"Tijdens een seizoen heb je een grote groep mensen die werken om het wereldkampioenschap binnen te halen", zei Hamilton tegen Sky News. "Als een wereldtitel er niet meer in zit, trek je wellicht teamleden weg om aan de nieuwe auto te werken. Dus waarschijnlijk is Ferrari een maand eerder begonnen aan de auto voor 2019."

"Je hebt een bepaald aantal bronnen die je kunt gebruiken", vult Hamilton aan. "We waren nog aan het pushen om de wereldtitel te winnen. Het is altijd de vraag of je nog volledig gelooft in de titel of dat je er genoegen mee neemt en je op het volgende seizoen gaat richten."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS