Formule 1

Verbeteren! Niki Lauda vol lof over Lewis Hamilton: "Het is een lastige auto om te rijden"

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 november 2017 17:32 • Print artikel

In Mexico won Lewis Hamilton de wereldtitel Formule 1 2017, maar niet op de wijze waarop de Mercedes-coureur gehoopt had. Hij werd na de start geraakt door Sebastian Vettel en viel terug in het veld door een lekke band. Het resultaat zorgde ervoor dat hij niet meer ingehaald kan worden door zijn Ferrari-rivaal en de titel dus binnenhaalde. De vraag kwam al snel of de actie van Vettel opzettelijk was.

Lewis Hamilton F1 Mercedes

De vleugel van de Duitser was al beschadigd bij de start door een akkefietje met Max Verstappen. Vettel had de tweede plaats nodig en moest Hamilton verslaan om in de race om de wereldtitel te blijven. Een eliminatie van Hamilton had de de Ferrari-coureur een kleine kans gegeven om terug te komen in het titelgevecht.

Mercedes-directeur Niki Lauda wil de coureur niet van opzet beschuldigen, wat Hamilton tijdens de race over de boordradio in twijfel trok. Toch was de Oostenrijker ook verbaast over het incident. “Ik begrijp de agressieve manoeuvre van Vettel niet in de eerste bocht, waar Lewis hard werd geraakt”, reageerde Lauda tegen Motorsport. “Lewis was vooral dit jaar in staat om zich enorm te verbeteren. Als je viervoudig wereldkampioen wil worden, moet je altijd beter en beter worden. In vergelijking met 2017 is hij dit jaar veel beter geworden. Het is een enorme stap vooruit. Het is een lastige auto om te rijden, niet zo snel als vorig jaar, niet zo makkelijk en hij deed het door zijn eigen prestatie.”Formule 1 met Max Verstappen zakelijk de boeken in? Vraag naar de aanbiedingen. Kijk HIER vrijblijvend voor informatie en advies over Ziggo Zakelijk

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS