Formule 1

Veel tijdverlies en een spin geldt als een worsteling voor Daniel Ricciardo: "Best listig om te rijden"

Uitgegeven door Edwin Schimmel • 14 mei 2018 18:18 • Print artikel

BARCELONA - Red Bull-coureur Daniel Ricciardo was zondag tijdens de Grand Prix van Spanje niet in staat te vechten voor het podium. De Australiër finishte de vijfde race van het seizoen als vijfde en zag zijn teamgenoot, Max Verstappen, op het podium finishen als derde. Uiteindelijk verloor Ricciardo in de slotfase van de race nog een hoop tijd toen hij kort na een virtuele safetycar nog een spin maakte.

Daniel Ricciardo Red Bull Racing

"Ik had een spin tijdens de herstart dus ja, ik worstelde om de banden warm te houden", aldus een eerlijke Ricciardo na afloop van zijn race vanuit de paddock in Barcelona. "Gelukkig waren en er geen muren zoals Grosjean ondervond in Bakoe maar uiteindelijk reed ik daardoor in niemandsland. Er waren tekenen van goede snelheid maar het was een behoorlijk saaie race."

"Het was best listig om te rijden", voegde de Australiër er nog aan toe. "Het was snel als je alle secties goed wist te doen, maar het was niet gemakkelijk. Je maakte gemakkelijk een foutje. Het was rijden op het scherpst van de snede. Het voelde een beetje dat als je geluk had dan kon je een bloedsnelle ronde rijden. Maar dat lukte me maar één uit de vijf ronden en de andere vier gleed ik veel en worstelde ik om op de baan te blijven.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS