Formule 1

Veel auto- en motorsport op Gamma Racing Day 2018; motorheld Michael van der Mark naar Assen

Uitgegeven door Johan Vis • 5 augustus 2018 08:58 • Print artikel

Veel auto- en motorsport op Gamma Racing Day 2018. Motorheld Michael van der Mark komt in actie tijdens de GAMMA Racing Day, 18 en 19 augustus op TT Circuit Assen. Met een demonstratie op het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement van Europa krijgt de Pata Yamaha Official WorldSBK Team coureur het podium dat hem toekomt.

Motorheld Van der Mark naar Assen

Van der Mark doet vooraan mee in de strijd om de wereldtitel en verraste met een dubbeloverwinning in Engeland, de eerste overwinning voor een Nederlander in het wereldkampioenschap Superbike. Tijdens GAMMA's GRATIS racedag demonstreert 'Magic Michael' zijn stuur- en showmanskunsten op de Pata Yamaha World Superbike.

Nieuwe Nederlandse motorheld
Als eerste Nederlander zette Van der Mark vorige maand in Engeland twee WK Superbikeraces op zijn naam en dat maakte hem in één klap de nieuwe motorheld van Nederland. Voor motorracefans, maar ook voor de grote fabrikanten, was Michael dat al langer, want de 25-jarige Rotterdammer werd al wereldkampioen in de lichtere Supersportcategorie én hij is de jongste winnaar ooit van de 8 Uren van Suzuka, een prestigieuze motorrace in Japan. Overigens won Van der Mark vorig jaar voor de derde keer de 8 Uren van Suzuka.

Carrière
Michel van der Mark begon in 2005 als 16-jarige met motorracen en wist zich binnen 5 jaar op te werken tot fulltime Grand Prix coureur in de lichtste categorie. De Rotterdammer maakte echter al snel de overstap naar de zwaardere motoren waar hij in zijn debuutjaar 2011 direct overwinningen behaalde. In 2012 werd Van der Mark Europees kampioen en in 2014 pakte hij de wereldtitel in de Supersport 600 categorie. In 2015 maakte hij de overstap naar de ‘koningsklasse’, de Superbikes, waarin hij vorige maand dus als eerste Nederlander wist te winnen.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS