Formule 1

Van wingman tot 'Lewis Hamilton-killer'!: "Ik heb het gevoel dat ik dat kan"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 maart 2019 13:56 • Print artikel

Valtteri Bottas heeft een flinke waarschuwing aan Lewis Hamilton afgegeven in de aanloop naar de eerste Grand Prix van het seizoen 2019. De Fin zegt dat hij ‘iedereen gaat verslaan’ in de wedstrijd om de wereldtitel bij de coureurs. De coureur die al lange tijd gebukt gaat onder de titel ‘wingman’, wil dit graag van zich afgooien.

Valtteri Bottas

“Toen ik terugkwam, besloot ik dat ik dit jaar iedereen ga verslaan”, zegt de Fin tegen het Britse Express. Kan de Finse F1-coureur echt iedereen verslaan en zelfs zijn teamgenoot die in de buurt komt van de 7 wereldtitels van Michael Schumacher?

“Ja, dat is mijn doel en ik heb het gevoel dat ik dat kan”, zei Bottas. “Dat is het doel, maar hoe daar te komen? Dat gaat hard werken worden. Vorig jaar was zwaar, behoorlijk zwaar, maar dat is verleden tijd en afgerond. Het heeft me sterker gemaakt. Het voelt als een mooie verse start.”

Mercedes heeft altijd gezegd dat ze haar beide coureurs gelijk behandeld, waardoor Hamilton en de Fin een eerlijk gevecht moeten kunnen uitvechten. “Ik heb geleerd dat de eerste helft van het seizoen altijd belangrijk is”, zei de Mercedes-coureur. “Ik startte het jaar behoorlijk goed, maar verloor soms wat punten, door verschillende dingen. Ik ben nu klaar om er voor te gaan en probeer een betere 'ik' te zijn.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS