Formule 1

Van Loon wil bittere smaak wegspoelen in 2e week Dakar: "Aan de eerste week wil ik verder niet teveel terugdenken"

Uitgegeven door Johan Vis • 12 januari 2020 07:51

Tijdens de eerste week van Dakar 2020 gebeurde er van alles. Erik van Loon en Sébastien Delaunay kozen ervoor om de rally op te bouwen, maar de navigatie was erg moeilijk en het terrein zat vol met uitdagingen. Een koprol op de vierde etappe zorgde ervoor dat Van Loon op twee dagen achtereen tijd verliest. Op de zesde etappe ging het goed en kwamen Van Loon en Delaunay bij de top tien in de buurt. De tweede week belooft eveneens zwaar te worden, maar Van Loon kan niet wachten.

Erik van Loon kijkt uit naar de tweede week Dakar Rally 2020 in Saoedi-Arabië

Van Loon en Delaunay staan in het algemeen klassement op de 44e plaats. “Daar wilden wij natuurlijk niet staan en horen we ook niet thuis. Dat hebben we bewezen, op sommige stukken konden wij de top bijhouden. Dat is dus ook het doel in de tweede week: goede tijden neerzetten. Aan de eerste week wil ik verder niet teveel terugdenken, want daar hebben we teveel pech gehad. Maar ik had hier niet gestaan zonder mijn team van monteurs en natuurlijk de sponsoren. Ik wil hen allemaal bedanken, in het bijzonder Heisterkamp, Kroon Oil en Welte Transport. Laten we er een mooie tweede week van maken. Het land is geweldig, de mensen zijn vriendelijk en de landschappen zijn schitterend.”

De zevende etappe gaat van Riyad naar Wadi Al-Dawasir, het is de langste stage van Dakar 2020 met 546 kilometer. De proef kent veel variatie met zand, duinen en snelle off-road secties. De eerste auto start om 8:35 (6:35 NL tijd) en wordt rond 14:00 (12:00 NL tijd) aan de finish verwacht.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS