Formule 1

Valtteri Bottas zet zijn zinnen op Imola: "We nemen daar ook een aantal nieuwe onderdelen mee"

Uitgegeven door HJ van Keulen • 7 mei 2024 12:00

Stake F1 Team KICK Sauber heeft hard gevochten in de 57 ronden van de Grand Prix van Miami, maar kon ondanks een inhaalrace geen plaats in de top tien veroveren. Valtteri Bottas eindigde op de 16e plaats. Het team keert nu terug naar huis na een intensief eerste kwartaal van het seizoen. Over twee weken begint de Europese tak van het Formule 1-kampioenschap in Imola.

Valtteri Bottas

“Het was goed om iets anders te proberen met de strategie, gezien de positie van waaruit we startten", verklaarde Valtteri Bottas. "Helaas werkte de timing van de Safety Car niet helemaal voor ons. We hadden niet het tempo dat we dachten dat we zouden hebben, dus uiteindelijk konden we niet veel doen om verder te komen in het veld. Toch hebben we dit weekend veel geleerd."

"Over twee weken kunnen we er in Imola weer voor gaan, op een heel ander circuit. We nemen daar ook een aantal nieuwe onderdelen mee, wat ons verder zou moeten helpen. Zoals we dit weekend hebben gezien, is de strijd om ons heen extreem hevig en kan zelfs de kleinste marge het verschil maken.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS