Formule 1

Valtteri Bottas verbaasd en teleurgesteld over serie zonder overwinningen

Uitgegeven door Bart • 9 september 2018 19:02 • Print artikel

Valtteri Bottas won de laatste race van 2017 in Abu Dhabi, maar heeft dit jaar in 14 Grands Prix nog niet het hoogste treetje van het podium mogen beklimmen. De Fin zegt zowel teleurgesteld als verbaasd te zijn over zijn serie zonder zege. Kansen heeft hij genoeg gehad en was een aantal keer zeer dicht bij. Hierdoor is zijn achterstand in het WK wel opgelopen tot 97 punten op Mercedes-teamgenoot Lewis Hamilton. "Ik zat er een aantal keer dicht bij, zeker in de eerste fase van het seizoen", zegt Bottas tegen GrandPrix News.

Valtteri Bottas


Bottas krijgt door de spannende titelstrijd tussen Hamilton en Sebastian Vettel wellicht teamorders opgelegd en hij hoopt dan ook dat de titelstrijd snel beslist is. "Natuurlijk wil ik races winnen, daarvoor ben ik hier. Het gaat niet alleen om het feit dat de titelstrijd snel beslist moet zijn. Als ik de snelheid heb en goed kwalificeer, kan ik zeker op eigen kracht winnen. Het wordt wel makkelijker als Lewis de titel eerder binnen heeft."

Singapore ligt de Mercedes nooit heel goed en dus zal Bottas nog wat langer moeten wachter op de eerste overwinning van het seizoen. "Je weet het nooit. Kijk naar wat er vorig jaar gebeurde. Het blijft racen en alles kan gebeuren."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS