Formule 1

Valtteri Bottas kijkt terug naar dramatisch Formule 1-seizoen: ‘Slechter dan 2013’

Uitgegeven door Stefan Kerk • 4 december 2018 18:47 • Print artikel

Valtteri Bottas heeft een moeilijk seizoen achter de rug. De Mercedescoureur begon het seizoen nog met een goede vorm, maar kende toen veel pech. In de tweede helft van het seizoen was de snelheid er echter uit en moest hij in dienst van kampioen Lewis Hamilton rijden.

Valtteri Bottas F1 Mercedes

Bottas kijkt dan ook terug op dit seizoen als de slechtste in zijn Formule 1-carričre, nog slechter dan het 2013-seizoen, toen hij in een matige Williams F1-bolide slechts 1 puntenfinish haalde. “Mijn eerste seizoen kun je niet vergelijken met de rest. We streden achteraan in het veld en ik behaalde min of meer mijn doelstellingen. De seizoen erna reed ik beter en beter, tot dit jaar.”

De Fin was na zijn seizoen in 2017 al relatief ontevreden over zijn prestaties, maar ziet nu in dat die prestaties toen nog behoorlijk waren in tegenstelling tot dit jaar. “Ik kan me nog herinneren dat ik vorig jaar ontevreden was, omdat ik mijn doelstellingen niet haalde. Als ik nu daarop terugkijk, was dat nog niet zo slecht, ik won races, iets wat ik dit jaar niet heb gedaan. Het is dan ook niet gek dat ik nu nog meer teleurgesteld ben.”

Ondanks dat het een jaar van gemiste kansen lijkt te zijn, denkt Bottas dat hij later nog positieve dingen uit het seizoen kan halen. “Ik had zeker een beter seizoen kunnen hebben en als ik zo terugkijk naar de kansen die ik heb gehad, dan kun je zeggen dat het teleurstellend was. Mijn onderlinge resultaten ten opzichte van Hamilton waren echter beter dan in 2017, dus daar kan ik nog wat vertrouwen uit halen. Nu is het tijd voor een vakantie, zodat ik weer bij zinnen kan komen en rustig kan reflecteren op alles, en hopelijk kom ik volgend seizoen sterker terug.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS