Formule 1

Valtteri Bottas: "Ik heb van de teamleiding een redelijk duidelijke boodschap gekregen en dat is..."

Uitgegeven door Bart • 11 juni 2020 09:44

Het team van Mercedes heeft voor 2021 nog geen coureur contractueel vastgelegd. Van zowel Lewis Hamilton als Valtteri Bottas loopt aan het einde van dit seizoen het contract af. Verwacht mag worden dat de zesvoudig wereldkampioen bij gaat tekenen, maar het is de vraag wat Mercedes met het tweede stoeltje gaat doen. Zeker nu Sebastian Vettel op de transfermarkt beschikbaar is geworden. Het is nu Bottas zelf die de komst van de viervoudig wereldkampioen uitsluit.

Valtteri Bottas


"Ik heb van de teamleiding een redelijk duidelijke boodschap gekregen en dat is dat ze een komst van Seb niet overwegen", aldus Bottas in een interview met Sky Sports F1. "Ik reageerde 'mooi, dan hoef ik me geen zorgen te maken'."

Bottas hoopt Mercedes te overtuigen ook een vijfde seizoen aan zijn CV toe te kunnen voegen. "Mercedes is altijd erg eerlijk tegen me geweest over hoe de situatie er voor staat. Als ze zeggen dat ze Seb niet overwegen, ga ik er vanuit dat dat klopt."

Het is nog ieder jaar hetzelfde liedje voor Bottas geweest met zijn aflopende contract. De Fin is nooit onomstreden geweest, maar 2019 was wel het beste seizoen uit zijn carrière met vier overwinningen. "Geruchten zijn er altijd", weet ook Bottas zelf. "Ik vind het eigenlijk wel grappig dat er mensen op mijn stoeltje azen zonder dat we ook maar één race hebben gereden. Voor mij zorgt dat niet voor extra druk. Ik heb maar één doel voor ogen en dat is sterk presteren in 2020. Dan zien we vanzelf wel hoe het allemaal gaat lopen. Ik ben er niet gestrest door."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS