Formule 1

Valtteri Bottas gaat vanaf nu de hakken in het zand steken bij Hamilton: "Ik denk wel twee keer na voordat ik hem ruimte geef"

Uitgegeven door Johann Petermann • 9 augustus 2019 17:40 • Print artikel

Het ging bijna mis tijdens de openingsronde van de Hongaarse Formule 1 Grand Prix. Bijna reden de twee mannen van Mercedes, Valtteri Bottas en Lewis Hamilton tegen elkaar op. Het gevecht in de eerste paar bochten werd uiteindelijk in het voordeel van de Brit beslist. Bottas geeft achteraf toe dat hij misschien net wat agressiever had kunnen rijden.

Bottas en Hamilton

Nadat de Fin als tweede was gekwalificeerd net achter Max Verstappen, leek het erop alsof hij de slechte race van Hockenheim kon goedmaken en laten zien dat hij zijn stoeltje volgend seizoen verdient. Na drie bochten kon zijn plan al de prullenbak in, aangezien hij zelfs werd gepasseerd door Charles Leclerc en even later ook door Sebastian Vettel. 'Onacceptabel!' vindt Bottas. Tegen Motorsport.com legt hij het uit. "Het was een goed gevecht maar wel echt op de limiet. Lewis gaf me bijna geen ruimte maar ik denk de volgende keer wel twee keer na voordat ik hem ook ruimte geef. In bocht twee gaf ik hem net teveel ruimte en daardoor verloor ik de strijd", is de Fin van mening.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS