Formule 1

Vader Lance Stroll redt Force India, alle 405 banen behouden

Uitgegeven door Bart • 7 augustus 2018 19:05 • Print artikel

Het Formule 1-team van Force India is gered. De noodlijdende renstal heeft een deal gesloten met een groep investeerders onder leiding van Lawrence Stroll, de vader van Williams-coureur Lance Stroll. Force India stond sinds de vrijdag van de Grand Prix van Hongarije onder curatele, maar dat is nu niet langer het geval. Alle schuldeisers zullen worden afbetaald, zo staat in een statement van het team en bovendien bljiven alle 405 banen behouden.

Force India


Andere investeerders zijn de Canadese ondernemer Andre Desmarais, Jonathan Dudman van Monaco Sports and Management, mode-ondernemer John Idol, communicatie investeerder John McCaw, financieel expert Michael de Picciotto and Stroll’s zakenpartner Silas Chou.

Zij nemen het team over van de omstreden Vijay Mallya en Orange India Holdings Sarl. Teambaas Otmar Szafnauer is uiteraard blij met de overname. “Onze coureurs kunnen weer op hun volle potentieel presteren. De investeerders geloven in het team en zien potentie in Force India in de Formule 1. Voor nu en in de toekomst.”

Wat de overname betekent voor de coureurs Sergio Perez en Esteban Ocon is onbekend. Lawrence Stroll stond natuurlijk achter zijn zoon Lance bij het team van Williams. Mogelijk volgt hij zijn vader naar het team van Force India.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS