Formule 1

Update werkzaamheden - week 6: Hoe staat het nu met de verbouwingen van Circuit Zandvoort?

Uitgegeven door HJ van Keulen • 9 februari 2020 08:04 • Print artikel

Sinds Liberty Media groen licht gaf aan het management van Circuit Zandvoort om de Formule 1 Grand Prix van Nederland te organiseren is er met veel enthousiasme aan de grote klus begonnen. Ook de F1-liefhebbers en de fans van Max Verstappen kijken er naar uit. De verbouwingen op en rond het Circuit Zandvoort lopen op schema om begin mei de Dutch Grand Prix met Max Verstappen te hosten. Het waren vooral de asfalteringswerkzaamheden die deze week opvielen.

Circuit Zandvoort


Circuit Zandvoort

Foto ▲: Er wordt op verschillende locaties van het circuit gewerkt. Zo ook in het Scheivlak (bocht 7). Hier wordt aan de buitenzijde een nieuwe muur geplaatst, inclusief nieuwe FIA veiligheidshekken.

Foto ▼: Op de paddock achter de pitboxen werd de eerste laag asfalt gelegd. Binnenkort volgt de toplaag.

Circuit Zandvoort


Circuit Zandvoort

Foto ▲: Er werden ook asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd op het circuittraject. Op de voorgrond liggen de nieuwe kerbstones voor het uitkomen van de Kumhobocht (bocht 13), terwijl vakkundig over de eerste laag asfalt wordt gewalst.

Foto ▼: Meerdere walsen werden ingezet op de basislaag asfalt van de vernieuwde Arie Luyendykbocht (bocht 14).

Circuit Zandvoort


Circuit Zandvoort

Foto ▲: In de afgelopen weken heeft De Groot Vroomshoop een nieuwe medical centre voor Circuit Zandvoort gerealiseerd, in samenwerking met Volker Wessels, nabij de binnenzijde van de Arie Luyendykbocht.

Foto ▼: Er werd ook bij de Hugenholtzbocht geasfalteerd (bocht 3). Net als bij de Arie Luyendykbocht is deze vernieuwde bocht voorzien van een progressieve banking.

Circuit Zandvoort

Foto ▼: Op verzoek van velen wordt ook nu weer afgesloten met een luchtfoto. Ditmaal met een bovenaanzicht bij de Arie Luyendykbocht. De uitdagende kombocht is inmiddels voorzien van een eerste asfaltlaag.

Deze luchtfoto is gemaakt met schriftelijke toestemming en een licentie van Circuit Zandvoort. Alle gestelde veiligheidsvoorschriften zijn hierbij nageleefd. Zonder schriftelijke toestemming (en een licentie) is vliegen (incl. het maken van video of foto-opnames) boven Circuit Zandvoort niet toegestaan.

Circuit Zandvoort


Circuit Zandvoort

Foto ▲: En de Arie Luyendykbocht gaat zeker indruk maken en voor spektakel zorgen! De basis ligt er en met de speciale Flying Dutch toplaag, die binnenkort wordt gelegd, gaat het een bijzondere ervaring worden.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS