Formule 1

UPDATE: Weersvoorspelling Formule 1 in Japan - wat voor weer wordt het zondag?

Uitgegeven door Ed Aldus • 12 oktober 2019 17:35 • Print artikel

Tyfoon Hagibis! Zondag staat de Grand Prix van Japan op het programma. Speciaal voor RaceXpress.com blikt professioneel weerman Ed Aldus, meteoroloog van onder andere Rijnmond, Buienradar en weerbewaking voor evenementen, vooruit op de komende dagen. De GP van Japan wordt gehouden in Suzuka, net ten oosten van Kyoto. De eerste Grand Prix werd in Japan gereden in 1976 en daarna nog in 1977. Daarna duurde het tien jaar voordat de GP weer terugkeerde naar Suzuka. Japan staat bekend om zijn vochtige subtropische klimaat. In de zomermaanden ligt de temperatuur dikwijls boven de 30 graden en in de winter is het er vaak koud met vorst. De gemiddelde temperatuur in oktober bedraagt 22,8 graden en de hoogste temperatuur ooit gemeten in deze maand bedraagt 32,7 graden. Over de hele maand valt er ongeveer 128 mm aan regen.

Weersverwachting Formule 1 in Japan


Tyfoon Hagibis heeft in sommige delen van Japan verschrikkelijk huis gehouden, maar neemt langzaam verder af van categorie 3 naar categorie 2 en verplaatst zich langs de Japanse oostkust naar het noordoosten. Het heeft voor veel overlast gezorgd, maar helaas zijn er nog geen cijfers binnengekomen. Hagibis is de zwaarste storm sinds 1958 en heeft ook in bijna 60 jaar niet eerder zoveel regen veroorzaakt.

Gelukkig ziet het weer er zondag aanzienlijk beter uit zodat de kwalificatierondes kunnen worden verreden en later op de dag de Grand-Prix. De zon gaat zelfs volop schijnen en het blijft de hele dag droog. De temperatuur loopt op naar een zomerse 25 graden. Er staat een matige noordwestenwind, windkracht 3 of 4. Alleen in de ochtend kunnen nog windvlagen v voorkomen tot 65 km/u. /Bron: Weerman Ed Aldus.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS