Formule 1

UPDATE: weersverwachting voor de Formule 1 in Singapore

Uitgegeven door Bas Kaligis • 1 oktober 2022 08:01 • Print artikel

De F1 keert dit weekend na drie jaar terug in Singapore. In 2020 en 2021 ging de Grote Prijs vanwege het coronavirus niet door. Singapore is een apart raceweekend met de kwalificatie en de race onder kunstlicht. En dat op het stratencircuit van het Marina Bay Circuit. Het is fysiek gezien één van de zwaarste races van het seizoen. En het is de race waar Max Verstappen al wereldkampioen kan worden.

Max Verstappen


Dit jaar voegen de weergoden daar nog een portie water aan toe. Op zaterdag staan de derde vrije training en de kwalificatie op het programma. De regenkans neemt toe tot 60 procent, maar de meeste regen zal in de middag vallen. De kans is echter aanwezig dat de kwalificatie op een natte baan begint. De temperatuur zal tijdens de kwalificatie opnieuw op 28 graden uitkomen.

Het weerbeeld voor de race op zondag is redelijk onvoorspelbaar. De kans op regen en onweer neemt toe. Tijdens de race loopt de regenkans op tot 70 procent en is er kans op onweer. De temperatuur blijft onveranderd op 28 graden. 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS