Formule 1

UPDATE: Weersverwachting Formule 1 in China - wat doet het weer in Shanghai?

Uitgegeven door Ed Aldus • 13 april 2019 04:52 • Print artikel

In het weekend wordt de derde Grand Prix van 2019 verreden in het Chinese Shanghai. Speciaal voor RaceXpress blikt weerman Ed Aldus, bekend van RTV Rijmond, weer vooruit op de weersverwachting. April is in Shanghai een aangename maand met in de middag temperaturen die gemiddeld uitkomen op zo'n 19 of 20 graden. In de nacht daalt de temperatuur naar een graad of 12. Op gemiddeld 11 dagen valt er in Shanghai in de maand april regen. Over de gehele maand schijnt de zon zo'n 148 uur. Soms hebben ze last van ernstige smog waardoor de luchtkwaliteit sterk naar beneden gaat. In de zomerperiode kan het flink warm worden met temperaturen tot boven de 34 graden. In de zomer van 2013 liep de temperatuur zelfs op naar ruim 40 graden. Koud kan het er ook worden; in januari 1977 daalde de temperatuur naar -10. In 2017 was er veel nattigheid in China tijdens het GP-weekeinde en in 2018 was het een stuk beter. Wat voor weer geven de vooruitzichten voor komende weekend?

F1 GP China

Tijdens de laatste vrije training op zaterdag en de kwalificatierondes zijn er zonnige perioden en ook dan krijgen de coureurs te maken met droog weer. Er staat een matige zuidoostenwind die iets warmere lucht aangevoerd. Het kwik in de thermometer loopt van van 11 graden in de vroege ochtend naar 21 graden in de middag.

Zondag zien we tijdens de Grand Prix zonnige perioden afgewisseld door wolkenvelden en ook op deze dag wordt geen regen verwacht. De matige noordenwind zorgt voor een iets lager temperatuur; in de middag wordt het 20 graden. /Bron: Weerman Ed Aldus

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS