Formule 1

UPDATE: Weersverwachting Formule 1 GP van de Verenigde Staten: veel wind verwacht in Austin

Uitgegeven door Ed Aldus • 20 oktober 2018 14:32 • Print artikel

Dit F1-weekend wordt de Grand Prix van de Verenigde Staten verreden op het Circuit of The Americas in Austin. Speciaal voor RaceXpress.nl blikt weerman Ed Aldus vooruit op de F1 Grand Prix in de USA. Austin ligt in de staat Texas en heeft een warm klimaat. Het ligt 200 kilometer ten noorden van de Mexicaanse Golf waardoor er tussen juni en november een kans bestaat op een tropische storm of een orkaan. Zo is het gebied rond Austin vorig jaar in augustus nog getroffen door orkaan Harvey waarbij er enorme neerslaghoeveelheden zijn gevallen. Het was de krachtigste orkaan in meer dan 50 jaar! Juli en augustus zijn de warmste maanden met in de middag een temperatuur van gemiddeld 33 graden. In oktober wordt het nog zon 26 graden. Juni is de natste maand van het jaar met gemiddeld 135 mm aan regen. In oktober valt er gemiddeld 114 mm aan regen.

Max Verstappen F1 Austin


Ook tijdens de laatste vrije training en de kwalificatieronde op zaterdag is het bewolkt en moet rekening worden gehouden met meer regen. Daarbij wordt 8-15 mm aan regen verwacht. Ook bestaat er kans op onweer. Veel wind matig uit het noorden en de temperatuur komt met 20 graden wel op een iets hoger niveau uit.

Tijdens de Grand-Prix op zondag mag op een flinke weersverbetering worden gerekend. Er zijn zonnige perioden en het blijft de hele dag droog. In de avond gaat het opnieuw regenen! De temperatuur loopt op naar 21 graden en de wind waait zwak tot matig en komt uit het noordoosten./ Bron: Weerman Ed Aldus

"Proefrit Aanvragen Volkswagen Polo"

Volkswagen Polo Private Lease

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS