Formule 1

UPDATE: Weersverwachting Formule 1 Brazilië - Wat voor weer krijgt Max Verstappen?

Uitgegeven door Ed Aldus • 16 november 2019 08:03 • Print artikel

Dit weekend staat de Formule 1 Grand Prix van Brazilië op het schema. Iedereen herinnert zich nog wel de ronduit spectaculaire GP van Brazilië van 2016 waar Max Verstappen een fenomenale inhaalrace reed en naar het podium denderde in erg slechte omstandigheden. Speciaal voor RaceXpress.com blikt weerman Ed Aldus vooruit op het weer van de komende dagen. São Paulo heeft een subtropisch klimaat waarbij de temperatuur het gehele jaar vrij gelijkmatig verdeeld is. Zo heeft de koudste maand juli een gemiddelde temperatuur van 15,8 graden en de warmste maand februari een temperatuur van 22,4 graden. De zomers verlopen kletsnat met maandelijks gemiddeld meer dan 200 mm aan neerslag en dat is dan samen gelijk de helft van de totale jaarsom. De gemiddelde maximumtemperatuur in november bedraagt 25,9 graden en de hoogste temperatuur ooit gemeten in november bedraagt 35,3 graden. In november schijnt de zon gemiddeld zo'n 163 uur.

F1 GP Brasil Circuit Interlagos São Paulo


Zaterdag wordt de laatste vrije training verreden en de kwalificatierondes. Er is veel bewolking met af en toe zon en het blijft droog. Het wordt iets warmer met in de middag een temperatuur van 23 graden. De wind waait een matige zuidoostenwind, kracht 3.

Zondag is de mooiste dag van het weekend in São Paulo. Er zijn mooie zonnige perioden en de coureurs houden het tijdens de Grand-Prix droog. Er wordt 9 uur aan zon verwacht. De wind waait matig uit het zuidoosten en het wordt in de middag maximaal 24 graden. /Bron: Ed Aldus

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS