Formule 1

UPDATE: weerbericht Grand Prix van Italië, wordt Max Verstappen op zijn wenken bediend...?

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 september 2019 07:05 • Print artikel

Dit weekend wordt de volgende Formule 1 Grand Prix van 2019 verreden op het Autodromo Nazionale in het Italiaanse Monza. Speciaal voor RaceXpress blikt weerman Ed Aldus vooruit op de weersvooruitzichten in Italië. Max Verstappen moet vanwege een motorwissel achteraan starten. De Nederlander van Red Bull hoopt opeen natte GP. Wordt hij op zijn wenken bediend? Het Formule 1-circuit in Italië heeft een lengte van 5.7 kilometer en over 53 rondes wordt 306,7 kilometer afgelegd. Monza is gelegen in het noorden van Italië, zo’n 15 kilometer ten noordoosten van Milaan. Monza ligt aan de rivier de Lambro en dat is een zijtak van de Po. De stad ligt op 162 meter boven zeeniveau en heeft te maken met de bergen in het noorden en de Middellandse Zee in het zuiden. Monza heeft tamelijk koude winters en warme zomers. De meeste neerslag valt in de herfst en de minste in de winter en in de zomer. Januari is de koudste maand in Monza en juli de warmste. De gemiddelde maximumtemperatuur bedraagt 24 graden in september en de hoogste temperatuur ooit gemeten bedraagt in deze eerste herfstmaand nog 33 graden.

F1 Monza

Zoals gebruikelijk worden op vrijdag de vrije trainingen verreden. Het is wisselend bewolkt en er gaan enkele buien vallen. Het wordt 22 graden en er staat een matige noordenwind, windkracht 3.

Op zaterdag de laatste vrije training en de kwalificatierondes. Het is de beste dag van het weekend! Er zijn perioden met zon en het blijft droog. Het kwik in de thermometer loopt op naar 24 graden. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. De luchtvochtigheid daalt in de middag naar 50.

Zondag is het dan tijd voor de Grand Prix. Max Verstappen moet vanwege een motorwissel met zijn nieuwe Spec 4 vanuit de achterhoede starten, maar gezien de verwachtingen is het niet uit te sluiten dat hij nog flink naar voren kan komen. De dag is uitermate onbestendig met kans op zware regen- en onweersbuien. De regenbanden zullen dus voor de dag komen en de temperatuur komt niet hoger meer uit dan 20 graden. Er kan gedurende de dag 20 tot 40 mm aan regen vallen, dat staat gelijk aan 20 tot 40 liter water op een vierkante meter! Bron: Weerman Ed Aldus

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS