Formule 1

UPDATE: WEERBERICHT Formule 1 in Monaco - Wat voor weer wordt het de komende dagen?

Uitgegeven door Ed Aldus • 25 mei 2019 07:02 • Print artikel

Max Verstappen kan dit weekeinde thuis verblijven want de Grand Prix staat gepland in zijn thuisbasis Monaco. er is veel actie in de straten van Monte Carlo (zie TIJDSCHEMA F1 Monaco). De Grand Prix van Monte Carlo wordt al verreden sinds 1929. Speciaal voor RaceXpress.nl blikt weerman Ed Aldus vooruit op de GP in het Vorstendom Monaco.

Monaco F1 Grand Prix weather forecast Monte Carlo

Monaco heeft te maken met een Middellandse Zee klimaat. Het heeft dan ook warme en droge zomers en milde en vochtige winters. De maand mei is in Monaco het begin van een warme en droge periode. Er valt in deze maand slechts op 5 of 6 dagen een regen-, of onweersbui. De gemiddelde maximumtemperatuur komt uit op ruim 19 graden, maar op sommige dagen kan het ook 25 tot 28 graden worden. De hoogste temperatuur ooit is gemeten in mei bedraagt 30,3 graden in Monaco. De zon schijnt gedurende 245 uur in deze maand en dat komt neer op zo'n 8 à 9 zon-uren per dag.

Zaterdag is het tijd voor de laatste vrije training en de kwalificatierondes. Op zaterdag zijn er wolkenvelden met af en toe zon en kan er 's middags een licht buitje vallen, maar veel zal het allemaal niet voorstellen. Eind van de middag of in de avond bestaat er kans op een onweersbui. Het wordt 19 graden. De wind waait zwak tot matig en komt uit het zuidoosten.

Zondag zijn er tijdens de Grand-Prix zonnige perioden afgewisseld door wolkenvelden en blijft het tijdens wedstrijd droog. Het wordt iets warmer met in de middag een temperatuur van 21 graden. De zwakke wind waait uit een veranderlijke richting. /Bron: Weerman Ed Aldus

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS