Formule 1

UPDATE: Weerbericht Formule 1 in Italië - Max Verstappen wilde regen, maar krijgt de Red Bull-coureur dit ook?

Uitgegeven door Ed Aldus • 7 september 2019 06:06 • Print artikel

Dit weekend wordt de volgende Formule 1 Grand Prix van 2019 verreden op het Autodromo Nazionale in het Italiaanse Monza. Max Verstappen hoopte op regen vanwege zijn motorwissel, maar krijgt de Nederlander, die achteraan start, dit ook? Speciaal voor RaceXpress blikt weerman Ed Aldus vooruit op de weersverwachting in Italië. Het Formule 1-circuit in Italië heeft een lengte van 5.7 kilometer en over 53 rondes wordt 306,7 kilometer afgelegd. Monza is gelegen in het noorden van Italië, zo’n 15 kilometer ten noordoosten van Milaan. Monza ligt aan de rivier de Lambro en dat is een zijtak van de Po. De stad ligt op 162 meter boven zeeniveau en heeft te maken met de bergen in het noorden en de Middellandse Zee in het zuiden. Monza heeft tamelijk koude winters en warme zomers. De meeste neerslag valt in de herfst en de minste in de winter en in de zomer. Januari is de koudste maand in Monza en juli de warmste. De gemiddelde maximumtemperatuur bedraagt 24 graden in september en de hoogste temperatuur ooit gemeten bedraagt in deze eerste herfstmaand nog 33 graden.

F1 Monza

Vandaag de laatste vrije training en de kwalificatierondes. Het is de beste dag van het weekend! Er is veel zon en het blijft droog. Het kwik in de thermometer loopt op naar 24 graden. De zwakke wind waait uit het zuidwesten. De luchtvochtigheid daalt in de middag naar 50.

Zondag is het dan tijd voor de Grand Prix. Vooral vannacht en morgenochtend worden buien verwacht in Monza. Ook bestaat er kans op onweer. Er wordt 10 tot 20 mm aan regen verwacht en dat is de helft minder dan eerder deze week was berekend. In de middag wordt het juist droger en komt de zon ook wat vaker tevoorschijn. Het is dan ook maar de vraag of de regenbanden tevoorschijn moeten komen. De temperatuur komt niet hoger meer uit dan 20 graden. Bron: Weerman Ed Aldus

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS