Formule 1

UPDATE: Het weer voor vandaag in GP van Canada - Wat zijn de weersverwachtingen?

Uitgegeven door Ed Aldus • 9 juni 2019 07:04 • Print artikel

Vandaag wordt de Formule 1 Grand Prix van Canada verreden in Montreal. Op het circuit Gilles Villeneuve wordt al sinds 1978 de GP voor de koningsklasse van de autosport verreden. Speciaal voor RaceXpress.nl blikt weerman Ed Aldus vooruit op het weer voor de GP in Montreal.

Grand Prix F1 wheatherforecast Montreal Gilles Villeneuve Circuit Formula One

Net zoals bij ons heeft Montreal vier seizoenen. De winters verlopen zeer koud, de zomers warm en vochtig. Daar tussen in is het voorjaar en de herfst. De maand juni staat bekend om zijn regen- en onweersbuien, gemiddeld twaalf dagen per maand. Gek genoeg is het ook de zonnigste maand van het jaar met in Montreal 272 uur aan zonneschijn. De gemiddelde maximumtemperatuur bedraagt 26,3 graden en de hoogste temperatuur in juni ooit gemeten bedraagt in Montreal 35,6 graden.

Zondag is dan de grote dag van de Grand-Prix in Montreal. Deze dag verloopt ook droog met alleen maar zon. Het kwik komt uit op 27 graden en de zwakke tot matige wind komt uit het zuidwesten. De zonkracht bedraagt in de middag 7. /Bron: Weerman Ed Aldus

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS