Formule 1

United Autosports kondigt Jonathan Aberdein aan voor 24U van Le Mans: "Fantastisch team dat de weg wijst"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 juni 2021 21:10 • Print artikel

Voormalig DTM-coureur Jonathan Aberdein maakt dit jaar zijn debuut in de 24 uur van Le Mans. De 23-jarige Zuid-Afrikaan is aangekondigd als teamgenoot van Nico Jamin en nog een nader bekend te maken coureur, bij United Autosports in de LMP2-klasse. Aberdein is geen onbekende van het team, omdat hij ook voor het Brits-Amerikaanse team rijdt in de European Le Mans Series. Aberdein maakte dit jaar zijn debuut in de prototypes, nadat hij twee jaar bij Team WRT met een Audi in de DTM reed.

Jonathan Aberdein United Autosports

“Zoals we allemaal weten is Le Mans wat speciaals”, vertelt Aberdein, die zijn loopbaan begon met karting. Inmiddels heeft hij het ver geschopt en maakt zich op voor de race op het Circuit de la Sarthe. “Het is een race die ik elk jaar zonder een te missen, vanaf de bank bekijk, zolang als ik mij kan herinneren. Er is een echte droom uitgekomen door dit jaar onderdeel van de race te zijn, vooral met United Autosports. Ik kijk er echt naar uit om deze uitdaging met Nico en een derde co-coureur op te pakken. We gaan een mooie line-up hebben en een fantastisch team dat de weg wijst.”

Op dit moment heeft het team nog twee plekken vrij voor de drie auto’s die het op het Circuit de la Sarthe gaan inzetten. “Het maken van je Le Mans-debuut is iets speciaals. Ik ben dus echt blij voor Jonathan dat hij de ervaring van dit gevoel dit jaar gaat krijgen”, aldus mede teameigenaar Richard Dean. “Hoewel hij pas sinds het begin van dit jaar bij het team is, heeft hij zich al goed gesettled en heeft het werken met een LMP2-auto snel opgepikt. Ik ben er zeker van dat hij goed gaat werken met Nico en gaat profiteren van Nico’s ervaring in Le Mans.”

Ben jij al gratis lid van het RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formule 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS