Formule 1

Uniek uitlaatsysteem in de F1: Ferrari lijkt voor dubbele uitlaat boven elkaar te gaan

Uitgegeven door Bart • 9 februari 2019 06:12 • Print artikel

Ferrari kan wel eens een uniek uitlaatsysteem gaan gebruiken in 2019. Dat schrijft Motorsport op basis van een analyse van de nieuwe auto van klantenteam Haas F1. De Amerikaanse formatie gebruikt veel onderdelen van de Italiaanse renstal en Ferrari testte al met het systeem tijdens de vrije training in Hockenheim. Sebastian Vettel reed toen met het nieuwe systeem, Kimi Raikkonen niet.

De test van Ferrari vorig jaar in Hockenheim zorgde voor gefronste wenkbrauwen bij vele insiders. De meeste teams hanteren namelijk een systeem met twee uitlaten naast de hoofd uitlaat. In dit nieuwe systeem zit de dubbele uitlaat boven de hoofd uitlaat.

Het nieuwe systeem valt samen met de komst van de nieuwe achtervleugel. Die zou dusdanig gevormd zijn dat de uitlaat tegen de achtervleugel aanblaast. De keuze voor de uitlaten boven elkaar kan ook een aerodynamische keuze zijn geweest.

Blijft het bij die ene test van Vettel in Hockenheim of bewijst de nieuwe Haas een definitieve keuze van Ferrari? We zullen het komende week te weten komen als de nieuwe Ferrari gepresenteerd gaat worden.MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS