Formule 1

UITGELICHT: Yas Marina 5,5 kilometer lange zee van licht

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 30 november 2019 21:02 • Print artikel

Dit weekend is het zover! Dan gaat de laatste Formule 1 Grand Prix van het seizoen 2018 van start in Abu Dhabi. Plaats van handeling: het Yas Marina Circuit. Het circuit wordt door de teams en coureurs gezien als een grote uitdaging. De start van de race is met zonlicht, maar al spoedig zal de duisternis neerdalen over het intensief verlichte circuit.

Formule 1 2019 Yas Marina


In 2018 won Lewis Hamilton voor zijn grote rivaal Sebastian Vettel, Max Verstappen sloot de race af op het laagste treetje van het podium. De Nederlander zal er alles aan doen om zondag op het hoogste treetje te eindigen van het duurste circuit ter wereld. Het heeft circa 900 miljoen euro gekost en is ontworpen door Hermann Tilke.

Forule 1 2019 Yas Marina


Vanaf 2009 worden er F1 Grands Prix verreden op het kunstmatige eiland Yas, waar behalve het circuit ook een Warner Brothers pretpark en het themapark 'Ferrari World Abu Dhabi' is gevestigd. De race op de 5,554 kilometer lange baan bevat 20 bochten en zal 55 ronden duren. Kenmerkend voor het Yas Marina-circuit zijn het anderhalve kilometer lange rechte eind tussen bocht 7 en 8. De baan kenmerkt zich door zijn langzame bochten aan het begin en einde, hierdoor kan bijvoorbeeld Max Verstappen prima inhalen. Maar ook de lastige bochtencombinatie vijftien tot en met zeventien is interessant, maar wel erg zwaar voor de remmen. De kers op de taart is de intensieve verlichting rondom het asfalt, waardoor het zelfs in het donker nog overdag lijkt.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS