Formule 1

UITGELICHT: circuit Ile de Notre Dame, nu genaamd Circuit Gilles Villeneuve in Montreal, Canada

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 10 juni 2018 18:09 • Print artikel

MONTREAL - De Grote Prijs van Canada, de zevende Formule 1 Grand Prix op de kalender van het seizoen 2018, is voor veel racefans één van de favoriete races vanwege de sfeer en de locatie. Plaats van handeling: het 4,5 kilometer lange circuit Ile de Notre Dame, nu genaamd Circuit Gilles Villeneuve. De baan waar Max Verstappen een jaar geleden door een kapotte versnellingsbak na tien ronden moest opgeven. Zijn teamgenoot Daniel Ricciardo kon na de race zelfs het erepodium beklimmen en de trofee voor de derde plaats in ontvangst nemen. Mercedes pakte een dubbelslag, Lewis Hamilton won de race, Valtteri Bottas finishte op P2.

Formule 1 2018 Max Verstappen


Het 4,5 kilometer lange circuit Ile de Notre Dame (later hernoemd naar Circuit Gilles Villeneuve) is zeker kenmerkend te noemen. Het circuit werd aangelegd op een kunstmatig eiland in de Saint Lawrence-baai en ligt langs de olympische roeibaan. Herkenbaar punt op het circuit is het paviljoen dat eruitziet als een enorme golfbal als achtergrond bij de wagens in de haarspeldbocht. Een berucht punt op de baan is daarnaast de zogenaamde 'Wall of Champions', zoals de muur bij de laatste bocht op het circuit in Montreal ook wel wordt genoemd.

Formue 1 2018 Mercedes


De teams en coureurs omschrijven het circuit als een stratencircuit dat te vergelijken is met Monaco, maar qua inhaalmogelijkheden valt er meer actie te verwachten. De bochten zijn lastig en hard voor de remmen. Het circuit kan met hoge snelheden worden genomen en er zal een lage downforce gebruikt worden.

De eerste race had niet mooier kunnen verlopen: Gilles Villeneuve behaalde in 1978 voor eigen publiek zijn eerste overwinning en het publiek was in extase.

Formule 1 Circuit Gilles Villeneuve


Gegevens Circuit Gilles Villeneuve

Locatie     Montreal, Canada

Tijdzone GMT -5

Geopend 1978

Lengte 4.361 km

Bochten 15

Snelste ronde 1:13.622 (Rubens Barrichello, Ferrari, 2004)

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS