Formule 1

Uitgelicht: Circuit Albert Park, Melbourne! Het licht gaat op groen voor Max Verstappen...

Uitgegeven door Mitchell Koolen • 14 maart 2019 14:26 • Print artikel

Op 17 maart is het zover! Dan gaat de eerste F1 Grand Prix van het seizoen 2019 gaat van start in AustraliŽ. Plaats van handeling: Albert Park street circuit. Melbourne is een stad die sport met zeldzame passie omarmt. Dit betekent meestal volle tribunes en een vol voorprogramma. Vooral Daniel Ricciardo die hier dit jaar zijn thuisrace beleefd voor de eerste maal in actie komt met Renault, sinds zijn overstap van Red Bull Racing naar de Franse renstal. Voor Max Verstappen begint de weg naar de wereldtitel met een vraagteken. Hoe goed is de Red Bull/Honda...?

Formule 1 2019 Albert Park Melbourne


Wat maakt dit circuit zo speciaal? Het staat bekend als een deels race-circuit, deels stratencircuit. De verschillen in asfaltsoorten met hier en daar een kuil en hobbel, maakt het een uitdagend parcours, waarbij de coureurs continu scherp moeten zijn.

De baan van het circuit evolueert per ronde, door het volle voorprogramma die de racelijnen schoonvegen en er iedere keer een rubberlaag leggen. Een nachtmerrie voor de engineers. Tijdens de trainingssessies zullen de engineers de auto afstellen op de hoeveelheid grip van dat moment en wat ze verwachten voor de zondag. Dit maakt de Grand Prix van AustraliŽ een loterij.

Formule 1 2019 Max Verstappen


Slechts acht dagen testen in Barcelona geeft weinig inzicht op het circuit Down Under. De temperatuur op het Circuit de Barcelona-Catalunya is kouder dan die van Albert Park waardoor de banden anders zullen presteren. Voor wat betreft de aerodynamica.... Veel teams zullen met upgrades komen waardoor de bolides anders rijden dan in Spanje. Het circuit in Melbourne staat bekend om haar lage grip hierdoor moeten de coureurs echt werken in de auto.

Gegevens Albert Park Street Circuit

Locatie 		Melbourne, AustraliŽ

Tijdzone GMT +10

Eerste Grand Prix 1996

Rondenaantal 58

Lengte Circuit 5.303km

Race afstand 307.574 km

Ronde record 1:24.125 Michael Schumacher (2004)

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS