Formule 1

Twijfel slaat toe bij Fernando Alonso: "Wat er daarna komt wordt erg, heel erg druk"

Uitgegeven door Wim Boekel • 26 januari 2019 11:50 • Print artikel

Fernando Alonso zegt dat de kans 50/50 is dat hij ook volgend jaar bij Toyota Gazoo Racing gaat rijden. Wanneer de voormalig F1-coureur bij het team blijft, wordt het zijn tweede jaar in de LMP1 van het FIA World Endurance Championship (FIA WEC). De coureur geeft toe dat er nog elementen zijn die een rol spelen en bepalen of hij ook na Le Mans bij het team uit Keulen blijft. Alonso, die afgelopen juni met Kazuki Nakajima en Sebastien Buemi de 24 uur van Le Mans won, staat met zijn teammaten op het moment ook aan de leiding in het FIA WEC.

Fernando Alonso tijdens de 6 uur van Spa

“Natuurlijk wil ik het superseizoen op de best mogelijk manier eindigen”, zei Alonso tegen Sportscar365 in Daytona. “We leiden nu het wereldkampioenschap. Le Mans wordt de laatste race. Het zou mooi zijn om nog een kans te hebben om te winnen. Wat er daarna komt tot juni, wordt erg, heel erg druk.”

“Het hangt er vanaf hoe het WEC-kampioenschap gaat. De Indy 500 is in mei. Misschien dat er in de toekomst andere kansen komen, waar het WEC misschien een prioriteit krijgt of niet. Dat wordt de laatste beslissing.”

Toyota moet overigens nog bevestigen of zij in 2019/20 meedoen aan het endurance-kampioenschap. De verwachting is dat de bevestiging tegelijkertijd komt met de toezegging van de autofabrikant dat ze ook gaan deelnemen vanaf 2020/21 met een hypercar.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS