Formule 1

Twijfel over de Honda F1-motor: "Wat is goed, wat is fout? Heeft Red Bull de juiste beslissing genomen?"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 maart 2019 18:12 • Print artikel

Mika Hakkinen zag deze winter Red Bull overstappen van Renault naar Honda. Toch gelooft de voormalig F1-coureur niet dat het team uit Milton Keynes, waar Max Verstappen en Pierre Gasly de eer verdedigen, dit jaar kan gaan winnen met de Japanse aandrijving. De Fin ziet de Renault toch als de betere motor ten opzichte van de Honda.

Red Bull Honda Max Verstappen

“Eerst dacht ik dat het niet ging werken, het gaat niet zo goed. Ik had grote twijfel daarover”, zegt Hakkinen in zijn column voor Unibet. “Maar ze hebben volledige fabrieksondersteuning van Honda en dat brengt veel vertrouwen om succes te behalen. Honda kende een lange, echt zware leercurve in de Formule 1 en had echt zware jaren met McLaren."

“Ik denk dat ze nu in een positie zitten dat ze prestatievermogen kunnen gaan brengen. Maar ik geloof niet echt dat ze op het prestatieniveau van Ferrari en Mercedes voor wat betreft vermogen zitten. Als je dat niet hebt, als je minder paardenkrachten op het rechte stuk hebt, is het lastig om andere auto’s in te halen. Dat is een feit. Ik geloof niet dat ze op dat niveau zitten wat betreft vermogen.”

Volgens de voormalig wereldkampioen kan Red Bull dan ook spijt krijgen dat ze weggelopen zijn bij Renault. “Kijk naar Renault, ze gaan er voor”, zegt de Fin. “Kijk naar de testresultaten en wat ze gedaan hebben, de prestatie van de motor, wat ze leveren... Ik denk dat ze echt sterk zijn. Heeft Red Bull de juiste beslissing genomen? Ze lieten Renault achter, nu gaan ze er voor. Wat is juist, wat is fout? Het is echt interessant.”

De column moet natuurlijk met enige scepsis gelezen worden, Hakkinen is immers een McLaren-ambassadeur. Natuurlijk preekt de voormalig coureur voor eigen parochie als hij zegt dat de Renault beter is, immers het F1-team uit Woking rijdt met de Franse aandrijving.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS