Formule 1

Turkse Grand Prix terug op de kalender na wegvallen Singapore

Uitgegeven door Bart • 25 juni 2021 09:16 • Print artikel

Eerder dit jaar kon de Grand Prix van Turkije vanwege coronamaatregelen niet doorgaan, maar Istanbul Park keert dit jaar toch weer terug op de kalender. De Formule 1 meldt vrijdagochtend dat het circus begin oktober naar Turkije zal afreizen. De Turkse Grand Prix vervangt daarmee de eerder gecancelde Grand Prix van Singapore.

Istanbul Park


Formule 1-directeur Stefano Domenicali is blij dat Turkije alsnog aan de kalender is toegevoegd. "We hopen op een fantastische race op één van de beste circuits ter wereld. We willen het Intercity Istanbul Park bedanken en ook Vural Ak voor zijn inzet. Opnieuw laten we zien ons aan de wisselende omstandigheden aan te kunnen passen en dat er veel interesse is om een Formule 1-race te organiseren. We hebben goed contact met alle promoters en blijven in deze periode nauw met iedereen samenwerken."

Vorig jaar keerde Turkije na een afwezigheid terug op de kalender, maar werd het raceweekend geen groots succes. Door het nieuwe asfalt en de regen werd het glibberen en glijden. Voor Lewis Hamilton was het wel een hoogtepunt, hij stelde in Istanbul zijn zevende wereldtitel veilig.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS