Formule 1

Trots op rol bij wederopstanding Sauber F1: ‘Ik heb de goede en slechte tijden gekend’

Uitgegeven door Stefan Kerk • 3 december 2018 08:16 • Print artikel

Marcus Ericsson neemt na vier jaar bij Sauber, dat dankzij de sterke hand van teambaas Frédéric Vasseur de weg omhoog vond, afscheid van de Formule 1. De Zweed behaalde nooit de allerbeste resultaten bij het Zwitserse team tijdens de moeilijke jaren, maar is wel trots op de rol die hij heeft gehad bij de wederopstanding van het team richting de middenmoot. De kracht van teambaas Vasseur was

Marcus Ericsson

Ericsson begon in 2015 bij Sauber, nadat hij al een jaar in de achtergrond had gereden bij het team van Caterham. “In het begin behaalden we goede punten en de wagen leek behoorlijk snel te zijn, maar halverwege het seizoen gingen we over tot een soort survivalmodus”, vertelt Ericsson. Sauber kende vervolgens twee van haar slechtste jaren in de Formule 1. Het team werd in 2016 in Brazilië nog gered door een goede prestatie van Felipe Nasr, waarna het verslagen Manor de geest gaf. In 2017 werd het niet veel beter. Sauber eindigde na afwezigheid van Manor als laatste in de WK-stand.

2018 leek in eerste instantie meer van hetzelfde te worden, maar gaandeweg het seizoen werd de Sauber steeds beter. Aan het einde van het seizoen waren er zelfs races waarin Sauber het middenveld aanvoerde. Ericsson is dan ook vooral tevreden over de rol die hij speelde in de ‘reanimatie’ van het team: “We zaten echt op de bodem, maar we wisten de boel ineens om te draaien in ons voordeel. De laatste 12 maanden waren dan ook erg leuk en ik ben blij met mijn aandeel in het succes. Ik ben hier geweest tijdens de goede en slechte tijden en ik had graag nog langer genoten van de opmars van het team, maar helaas mocht het niet zo zijn. Toch ben ik nog altijd trots op wat ik gedaan heb voor het team.”

Marcus Ericsson eindigde uiteindelijk het jaar met 9 punten, terwijl teamgenoot en toekomstig Ferraricoureur Charles Leclerc eindigde op 39 punten. Sauber eindigde uiteindelijk op de achtste plek in de constructeursstand, voor Toro Rosso en Williams. Volgend jaar is Ericsson te vinden in de Indycar Series.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS