Formule 1

Toyota zoekt vieste auto van Nederland: wie uit de top 10 van de meest vervuilende auto’s wint een compleet nieuwe Toyota Hybrid?

Uitgegeven door Johan Vis • 16 mei 2019 08:53 • Print artikel

Het automerk Toyota is op zoek gegaan naar de auto die de lucht het meest vervuilt en ruilt die gratis in voor een gloednieuwe Toyota Corolla hybrid electric. 18 mei is de uitslag.

Toyota zoekt en sloopt vieste auto van Nederland

Met de nieuwe “We want your diesel” campagne gaat Toyota op zoek naar de meest vervuilende auto van Nederland. Tot 13 mei kon iedereen zijn ‘viezerik’ opgeven en op 18 mei wordt de winnaar bekend, die daarmee kans maakt op een 166 x minder vervuilende auto*.

Sloopmoment
Tijdens het sloopevent op 18 mei wordt live onderzocht en bekendgemaakt wie uit de top 10 van de meest vervuilende auto’s een compleet nieuwe Toyota Hybrid wint. De vieste auto, die het meeste roet en fijnstof uitstoot, wordt tijdens dit evenement direct gesloopt.

Onderzoek
Voorafgaand aan de campagne kreeg PanelWizard de opdracht onderzoek te doen naar wat men weet over luchtvervuiling door auto’s. 1114 Nederlanders deden hieraan mee. De resultaten tonen aan dat ruim 60% van de ondervraagden geen idee heeft wat zijn eigen auto uitstoot aan vuile lucht en schadelijke stoffen. Ook blijkt dat men niet goed weet welke auto’s vervuilend zijn. Iets meer dan de helft is ervan op de hoogte dat er uitstootnormen gelden, maar vrijwel niemand (90% van alle deelnemers) weet wat de Euro-normen daadwerkelijk inhouden en wat de verschillen ertussen zijn.

Met 80% is de ruime meerderheid het erover eens dat de lucht schoner moet. 67% vindt dat het inruilen van een diesel voor een hybride auto daar een goede oplossing voor is, omdat die zuiniger, betaalbaar en veel minder vervuilend zijn. 9 van de 10 ondervraagden zou best willen overstappen op een volledig elektrische auto, maar vind dit nu nog te duur in aanschaf.

Bewustwording
“Met deze campagne hopen wij mensen bewust te maken van wat hun auto uitstoot. Om een verschil te maken moeten er iets veranderen. Als we alle vieze diesels zouden kunnen inruilen voor een schonere hybride, dan wordt de lucht die wij en onze kinderen inademen een heel stuk schoner. En om een begin te maken gaan wij op zoek naar de vieste diesel (die wij zullen slopen) en geven de eigenaar ervan een nieuwe, schonere Toyota hybride”, aldus Toyota Nederland.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS