Formule 1

Toyota verwacht prioriteiten van Sebastian Buemi en Brendon Hartley voor '1000 Miles of Sebring'

Uitgegeven door Wim Boekel • 19 oktober 2019 10:03 • Print artikel

De ‘1.000 Miles of Sebring’ en de Formule E-race in Sanya vallen aankomende maart in hetzelfde raceweekend. Toyota verwacht dat zowel Sebastien Buemi als Brendon Hartley in Sebring in actie komen tijdens de wedstrijd, meetellend voor het FIA World Endurance Championship.

Toyota LMP1 Nr8 Buemi Hartley

“Dit is wat we verwachten”, reageert Toyota-teamdirecteur Rob Leupen als hem door Sportscar365 wordt gevraagd of Buemi en Hartley de prioriteiten bij het FIA WEC moeten leggen. “Voor ons is Sebring een belangrijke race. We moeten met de mannen gaan zitten en de situatie verduidelijken. We hebben wat mogelijkheden waar we niet zo onvermurwbaar zijn ten aanzien van een of andere race, maar beide mannen zitten in de Nr8-auto, dus als beide coureurs het kampioenschap leiden, missen ze door hun afwezigheid eenvoudigweg het wereldkampioenschap.”

“Sebring is één van de meer belangrijkere, lastige en prestigieuze races, omdat we twee maanden daarna naar Le Mans gaan. We hebben Sebring in maart, daarna volgt Spa, om daarna richting Le Mans te gaan. We hebben ook een sterretje naast Sebring op onze kalender gezet.”

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS