Formule 1

Toyota Supra maakt werelddebuut in Detroit, een glorieuze comeback!

Uitgegeven door Johan Vis • 5 november 2018 08:00 • Print artikel

Toyota heeft aangekondigd dat de langverwachte nieuwe Toyota Supra zijn werelddebuut maakt op de American International Auto Show (NAIAS) in Detroit. Deze internationale autobeurs vindt plaats van 14 tot en met 27 januari 2019.

Toyota Supra maakt werelddebuut in Detroit

Comeback

In 2002 stopte Toyota met de productie van de Toyota Supra, een alom geliefde sportauto en tevens het vlaggenschip van Toyota’s aanbod van sportwagens. Eerder dit jaar – in maart op de Autosalon van Genève – maakte de Supra een glorieuze comeback in de vorm van de GR Supra Racing Concept. Met deze spectaculaire conceptcar liet Toyota er geen misverstand over bestaan dat de legendarische Toyota Supra zou terugkeren. Dat gebeurt dus op de American International Auto Show 2019 in Detroit.

Meer dan een glimp

Fans van over de hele wereld hebben al meer dan een glimp van de nieuwe Supra kunnen opvangen. Tijdens het prestigieuze Goodwood Festival of Speed (juli 2018) in Engeland stal een prototype de show. En meer recentelijk – in oktober 2018 – nam een gecamoufleerde Supra deel aan het drukbezochte VLN Endurance Championship op de befaamde Nürburgring, als onderdeel van het ontwikkelingstraject van de Supra.

Naar verwachting brengt Toyota in Nederland de Supra in de tweede helft van 2019 terug op de markt.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS