Formule 1

Toto Wolff voorzichtig: "Een zwaluw maakt nog geen zomer"

Uitgegeven door Wim Boekel • 21 juni 2022 09:16 • Print artikel

Mercedes pakte achter Max Verstappen en Carlos Sainz de derde en vierde plek in de GP van Canada. En in de slotfase leken de twee auto’s het tempo van nummer één en twee gewoon te kunnen volgen. Lewis Hamilton en George Russel noteerden zelfs op sommige momenten de snelste sectortijden. Toch blijft teambaas Toto Wolff voorzichtig.

Toto Wolff

“Eén zwaluw maakt nog geen zomer”, reageert Wolff na de Grand Prix van Canada tegen GP Fans. “We zagen die zwaluw in Barcelona, maar blijkbaar was het ergens anders naar toe gevlogen! We moeten voorzichtig zijn. We hadden op vrijdag de snelheid niet. Op het natte wegdek waren we goed. Ik denk dat dit heel respectabel was. En op sommige momenten op zondag, waren we de snelste auto.”

Met nog vijftien ronden te gaan werd de wedstrijd een sprintrace tot de vlag, waar Hamilton toch in de buurt van Verstappen en Sainz kon blijven. “In de tweede stint konden Lewis en George gelijkwaardig aan de kop van het veld rijden, niet helemaal, maar toch wel aardig wat ronden. Ja, dat is bemoedigend om te zien”, vervolgt de Oostenrijker. “Maar we moeten gewoon voorzichtig zijn. Er is zoveel werk wat we moeten doen om terug vooraan te komen en we zijn er nog niet.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS