Formule 1

Toto Wolff vindt het vlees noch vis: "Er staat te weinig op het spel om risico te nemen"

Uitgegeven door Bart • 16 september 2021 14:34 • Print artikel

De Formule 1 experimenteerde afgelopen weekend in Monza voor de tweede keer met een sprintrace als kwalificatie voor de hoofdrace. Red Bull-coureur Sergio Perez omschrijft de races over 100 km als erg saai. Nu mengt ook Mercedes-teambaas Toto Wolff zich in de discussie. De Oostenrijker vindt dat er te weinig op het spel staat en dat daarom coureurs minder risico nemen.

Sprintrace Silverstone


De top 3 krijgt 3, 2 en 1 WK-punt en dat is in de ogen van Wolff te weinig om risico te nemen. Als een actie misgaat, verpruts je je kansen tijdens de hoofdrace waar 25 punten voor de winnaar klaarliggen.

"Iedereen is in de war tijdens de sprintraces", aldus Wolff in een reactie aan Autosport. "Ik weet zelfs niet wanneer welke sessie is. Het huidige format geeft weinig voordelen, dus niemand wil echt risico nemen. Er staan te weinig punten op het spel en je riskeert veel voor race op zondag. Dan krijgt de top 10 punten."

Wolff staat achter het experiment en hoopt op meer spektakel tijdens de laatste sprintrace in Brazilië. "Laten we het in Brazilië nog een keer proberen. Misschien verandert er daar iets. Het is goed om iets nieuws te proberen, maar tot nu toe is het vlees noch vis. Ik weet niet of dit een toekomst heeft."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS