Formule 1

Toto Wolff vindt dat Ferrari niet moet zeuren maar...: "Ik had het verdomde bordje tegen de auto aangegooid"

Uitgegeven door Johann Petermann • 10 juni 2019 17:10 • Print artikel

Teambaas van het Mercedes-AMG Petronas Motorsport team, Toto Wolff, snapt de boze reactie van Sebastian Vettel na de race. De Ferrari-coureur voelde zich na afloop van de Grand Prix van Canada bestolen door de wedstrijdleiding nadat hij zijn overwinning moest afstaan aan aartsrivaal Lewis Hamilton. Hoewel het heel goed uitpakte voor zijn rijder en team kon Wolff wel begrip opbrengen voor de Duitser.

Toto Wolff

"Allereerst, Sebastian heeft in zijn reactie volledig gelijk. Als mij dit was overkomen dat had ik het verdomde bordje omver getrapt en tegen de auto aangegooid," laat Wolff weten aan Sky Sports. "Emotie hebben is logisch en goed voor de sport. Dit is ook typisch een controversiŽle beslissing. Er is een regel die zegt dat je ruimte moet laten als je van de baan bent geweest en ik denk dat hij instinctief reageerde en wellicht zijn positie verdedigde," begint Wolff.

Daarnaast vind de Oostenrijker dat Ferrari niet moet zeuren over de straf en die gewoon moet slikken. "In Monaco werd Valtteri tegen de muur gedrukt en ik vond de tijdstraf van vijf seconden heel mager maar we accepteerden het en hebben er niet om gezeurd. Soms zit het tegen en krijg je een straf en soms zit het mee en haal je voordeel uit de straf van een ander," nuanceert Toto Wolff tenslotte.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS