Formule 1

Toto Wolff vertrouwt Ferrari niet: "We hebben de data bekeken, dan is er duidelijk sprake van vals spel"

Uitgegeven door Bart • 5 november 2019 06:11 • Print artikel

Max Verstappen noemde het stoppen met valsspelen, maar ook andere teams snappen de vormdip van Ferrari niet. Ook Mercedes-teambaas Toto Wolff heeft zich negatief uitgelaten over de prestaties van de Scuderia. Volgens de Oostenrijker was de data van Ferrari in Amerika totaal anders dan de data van de voorgaande races. En daarmee zijn de Italianen het gesprek van de dag en niet Lewis Hamilton die zijn zesde wereldtitel binnensleepte.

Ferrari


Door de nieuwste technische regel over de brandstoftoevoer en het slechte presteren van Ferrari, heeft de concurrentie voer voor speculatie. Wolff: "We hebben de data bekeken en de grafiek van de snelheid van Ferrari ziet er totaal anders uit dan tijdens voorgaande races", aldus de teambaas tegen Crash.net. "Ik weet niet of dat komt door de nieuwe technische regel of dat ze een ander probleem hadden. Het is onduidelijk wat Ferrari precies gedaan heeft."

Wolff nam net als Verstappen het woord vals spelen in de mond, maar op een iets andere manier. "Het is duidelijk hoe we de nieuwe technische richtlijn moeten beoordelen. Met de manier waarop de regels zijn geformuleerd, is er duidelijk sprake van vals spel. Hierbij zijn niet eens grijze gebieden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS